Cerita Si muka Ganas Berhati Sayur..Sayur Lemak

Wednesday, July 20, 2011

-----------Gua Budak Hutan----------

cepter kosong lima..

ahad pagi..masa tu gua atas puncak anak irau...bos tepon bgtau yang we ol sume crew kena masuk semula hutan Kledang saiong tu ntuk continue n tacup2 trek yg kitorang wat aritu..sangat kecewa bila 1 trek yg ada spot2 cantik dirijek forest..katanye terlalu tough ntuk org2 trekking...

so,packing2 n gerak balik...sampai da malam...trus packing2 ration n barang2 masuk 4wd bos n gerak pegi hutan Chepor..malam tu tido bebumbung langit jela..xsetup fly n ground..sebab da lengai n malas mcm gampang..hahaha...

soknye kitorg bukak 1 trek baru n tagging cam biasa...keje yang sama n ada ejas2 sket trek lama mengikut apa yg forest nak...maghrib hari selase,kitorng kuar dr hutan tu..3 hari 2 mlm keje kami ntuk mggu tu..kitorg kuar sebab kena gerak Kuala Nerang plak..balik kmpg ryoq n wiken tu ada job ngan dak UITM Arau..

rabu ptg sampai gak Kuala Nerang..jauh tol rasa..sebab bnyk singgah makan..kejap2 makan..duk umah ryoq makan lagi...syoq gila baq hang...soknye jai ajak tgk transformers kat Ipoh..badan gua rasa xsedap..nak demam...tp gua layan gak wayang yang xpenuh..pelik we ol nape wayang xpenuh pada hari ke 2 transformers kat plaza city...rupenye2nye....xdok 3D..patut la lengang..

malam ryoq amik n gua da tak sedap badan gile..rasa nak tido n baring je..dalam kepala gua da tepikir kena sampuk hape masuk hutan baru nih..malam esoknye,hapis la jd cam gua..gua lak makin truk..siang sikit2 je pening..sampai je malam jd teruk kaw2...jumaat petang 1 julai,start gerak ke Sedim Kulim..ntuk job ngan Arau..singgah nukit selambau umah makcik ryoq..makan lg..lauk kampung..mmg bes..tp badan gua xmengizinkan gua bubuh lebih nasi tu..stil gua nak baring je..

sampai sedim kul 3-4 cmtu..tmpg umah mak lang..tido gak keje gua..Uphamol 650 da bebijik gua telan..tgh hari sabtu,group arau sampai..1st aktiviti tubing..gua turun sebabnye siang gua stil leh bekerja..tp stat je malam,da jd teruk..apis lg teruk..tebaring tros..malam wat ice breaking n intro sal outdoor..

pagi ahad,wat flying fox n abseiling..then sal kraf perkhemahan..ptg pas maghrib dorg gerak balik...kitorg pun packing barang n gerak balik gak...sampai RnR Taiping stop n tido..masih jauh terasa ipoh...perghhh....mental gua bila malam..takleh tido,mcm berangan n malam rasa lama gila..efek demam tu..






2 comments:

  1. weh...kalau koi nak join jadi budak hutan buleh dok?
    jeles giler dah ni...

    ReplyDelete
  2. nie la ksah sebelum hang sakit?cite lg..

    ReplyDelete