Cerita Si muka Ganas Berhati Sayur..Sayur Lemak

Thursday, January 27, 2011

pulun..pulut...

tatkala semua rakan2 sekelas pulun war esemen...cari jenel...cari info...ngutuk sana..maki sini....gua kat umah duk asah bakat bermain game...bakat yang selama ni gua pendam,gua gilap secukup rasa sepueh hati..hambik ko....

gua da ada tajuk...da ada info...da ada jenel...tp kan...dia punya fil takde..tak sampai..gua try gak sahut..tp gua lemah...gua try sahut sekejap je..mata gua terus jd pitam2 sket....plas senior2 umah gua bg dorongan kata2 semangat membine dan membakar jatidiri gua suh betahan...betahan dalam permainan..passing bg cun....shooting kasi smuff....dribble mengancam....

bukan gua xnak buat..an..an...gua tggu fil gua mari jenguk gua...tegur sape ngan gua..baru syiok...gua tdo dulu k...jumpe esok....eh..pagi karang....mesej gua kelas katne...gua lupe timetebel gua letak mane arituh..gua tak tahan nak berak....okay...setediLAH!!

Wednesday, January 26, 2011

Ritma untuk ..........

xde bnyk mende gua nak tulis..even asalnye mcm2 ayat gua simpul2 nak cite sal mende ni...


huh!!..da nak kawen pun kamu this wiken..cepat sungguh jodoh kamu...niway...selamat pengantin baru gua ucapkan for both of u...tq for the invitesyen....


maap,gua tak dapat nak datang...if gua datang pun,xde maknenye....ia tidak akan memeriahkan majlis kamu..


semoga berbahagia..amin...


video

Tuesday, January 18, 2011

Sungai Klah,Sungkai

Dapat gak akhirnye gua join Introcamp Kresma..even gua xde batch..hihi..jadi teknikel crew...
pagi ahad gua da gerak ke Sungkai ngan geng shooter...sampai2 set main tent, n wat la pape yg patut sebelum semua peserta n teknikel lain sampai...nak cite pun malas...gua bg tgk pic jela aktiviti gua kat sane...


taf tak gua...?

gaya cam power..padahal manjang tebalik...


prektis mek perfek..

brifing..

adik2 sila dgr abg cite...

masuk lagi...
terbang..terbang..

ngan abe mat...


tgk gambo ni gua rase gua kacak..gua rase la..kehkeh..

sekian..hidup outdoor..hidup!!

Thursday, January 13, 2011

cerite lucah..

Hye...


sekian terima kasih...

Wednesday, January 12, 2011

Ia fleksibel..

anda period?xmampu bejalan?gua ada sagesyen yang sangat bergune...cume perlu kekuatan mental dan pizikel je..selain dapat mengurangkan poblemo wanita2,kasut ni jugak leh kurangkan melecet pada kaki semasa perjalanan jauh anda baik semasa besoping...beriadah..apatah lagi semasa berhikeng....

tp siyesli,xpenah gua teringin ntuk cube kasut ni...sebab gua tak penah mengalami masalah melecet di kaki semasa berhiking..

kasut power...

ni la rupe kasut tu....bekenan?.....du it ursef la....xpayah bli...gambar ikhsan dari blog Cik Asmah....ni trip we ol mase naik Yong Yap-Tok Nenek tahun 2008...tak caye?...kelik sini....selamat mencube...

entri paling hot!!!

kepada semua..seriesli gua ngan si dia  xde pape...we ol mmg ada gak jumpa2..makan2..minum2..gelak2..tapi siyesli egain we ol mmg xde bncg pape..sal masa depan ke..ye la...we ol stil blaja lagi..komitmen we ol skrg lebih kepada blaja..gua lak stil nak siapkan julie woon gua kat kmpung tu...gua kena simpan duit sket...

so pas ni gua harap u ol jgn la wat2 cite sal gua ngan die lagi..gua xnak hubungan yg baru nak beputik ni layu di pusara bumi..lagu RIO..bulih gugel..jgn la plak u ol wat2 cite..plis..plis..!!

sebab gua ngan selena gomes tol2 xde pape..paparazi suke tol wat cite sal gua bedua...nk bg laris majalah them ol...watdehel sungguh!!..

hahaha...layan lagu selena sket...a year widaout rain..huh!!!

p/s : lagu ni biasa je,tp sebab ia adalah Selena Gomez!!!

Monday, January 10, 2011

demmit!!

berat betol kpala gua nak mengangkat maupun mengalihkannye dari bantal busuk haprak gua pg ni...dah lama mentaliti ni tak di set utk ke kelas..8.15 baru gua stat mandi..sambil menyanyi riang lagu2 hit kat tv...

hampir pukul 9,gua baru panaskan enjin moto...sampai kelas da 9.10 camtu..dalam kepala memikir stategi nak bg alasan..

Maaf encik,silap tgk jadual..ingatkan kelas 10.30...

Haa..ni la alasan yang boleh diterima..kata lekcerer gua...

sem baru..buku pun clean je..lantas ia dicemari ngan tulisan yg buruk..macam gampang punya buruk...

"feel talak mali la..."


gua tido jap la...mane tau feel ada mari..kehkehkeh..

Wednesday, January 5, 2011

Bahaya...

td kelas 1st gua jejakkan kaki..feel gua baru mari nak berkelas dan blajo...ikutkan ati mggu depan je..tp gua tringatkan pesan peren gua dikampg sane...gua gagahkan jugak datang..merempit la...

arini kelas Humen Resos..lecterer baru..biasa la...sesi suai kenal....encik tu pun perkenalkan la diri dia..n gua saje tanye..

Status?
semua pndng gua.....berbaur gay agaknye pendapat mereka..hahaha

pastu studen lak introdius diri...encik ni plak nak lagu fevret...

gua pun bg la stil got the blues..on you....gua lupa nama tajuk lagu ni...on you tu bukan tajuk..

dan dak kelas gua sti anggap stetmen tu gay..

Gua bukan gay lah!!! 

Monday, January 3, 2011

Semasa itu...

mase tu gua kat atas puncak korbu tak silap gua..membe gua a.k.a botak jambu ni cite kat gua yg membe dia yag duk kat bota,perak cite...

zaman membe dia ni merempit dulu...datang seorang mat rempit nak ajak lumbe moto...ayat dia berbunyi...

"ade E pangkah limey nak di lagey.."

maksud dia ada moto EX5 nak dilumbekan..hahaha..
giley..giley..

adey?...adey ke tak dey?

Jimat..

Tahun baru dah menjelang..dah masuk taun doploh seblas da..org duk sibik pasal azam..

Gua?gua pakai azam lama je..jimat sket..kan?hahaha

Saloh sangke..

poh paleh,belagok betol Sulaiman sekarang..kata dak kampung gua...pelik gak gua nape he tolk like dat..so gua ngan ringan mulut tanya dia..pasey pe aok kabo dia belagok pulok?...mane toknye..td dia lalu sambil bawok moto..kwai angkat la tangan..langsung tak balas....

gua ngan dak kampung lain trus gelak...mane tak peliknye...pak sulaiman tu tangannye tak dok sebeloh..kena potong..dah kalo dia angkat tangan mase bawok moto jatuh le..adoi..


tak baik tol..dose..tp dorg gurau2 je..

Bijak...

stori ni gua dapat mase gua on holidey kat kampung..borak2 ngan vilages gua pasal pekembangan kampung,peparitan,edukesyen,politik,maupun penternakan kambing di hujung kmpg..

storinye camni..JPJ ada wat progrem besama rakyat..kire dorang bg peluang kat warge tua,org2 asli n sebagainye..tapi xde le sampai bg lesen kat beruk kat kmpg gua tu..mau merempet set2 beruk kat hutan kmpg gua tu..

maka salah sorg dak kmpg gua ada la join ntuk wat P..lesen L die dah ada..nak bawak awek jalan2 katanye ngan moto bestiker P tu nnt..senang...sedang member gua ni tggu turn die,berlaku la komunikasi antara pegawai JPJ ni ngan seorang asli..

JPJ : ni isyarat pe?(sambil menunjukkan signbod gambar lembu..)

Orang Asli : ooo..senang tu..ni gambar lembu dua ekor encik...

JPJ : ha'ah..betol..

tu lum lagi yang pakai kasut sebelah lain kaler..macam2 lagi la..member gua mengekek tgk..


haa...ni singbod tepi umah gua..mmg xde la kat tmpt u ol...hahahaha..