Cerita Si muka Ganas Berhati Sayur..Sayur Lemak

Sunday, October 31, 2010

hidup biar semangat..

hidop ni biar besemangat..ate kalo bersemangat ni nak cite kaitan dia ngan hidop ni mmg da lama..nk bg pruf pun ambik masa dekat 8jam..besemangat ni we ol jgn prektik kat dalam kesukanan je..salah tu..aplikasi untuk besemangat ni bnyk cabangnye..olmos 60 cabang semangat ni dalam hidop kite..tak caya u ol search la kat web..

semangat hidop yang gua nak eleberet malam ni tertumpu kepada semangat berpasukan di dalam kelas..tapi disebalik itu bukan semangat berpasukan yg wujud..kebanyakkannye semangat berpuakan di antara sesama puak..dalam kelas gua saje dekat 25 puak ada..puak daun,puak api,puak batu,puak angin..puak ujan pun ada..puak ni sering beperang sesama mereka..xde la sampei betumbuk...perang dingin la..masing2 ngan hal puak masing2..

membawak kepada semangat hidop ni,kite kena yakin ngan kemampuan diri kite..cakap je tak gune..kite aplikasi kan dalam hidupan harian..

macam gua sekarang ni,gua besemangat waja nak stadi..tp dr ptg tadi membawak ke malam haram tak masuk2 pe gua stadi..nota da menimbun cam hape..ni la semangat hidop..semangat..yarghh...!!!cakap bleh la aspol..aplikasi le tgk guane....

shilake sungguh...minum jom..pening la nota sendiri nih..

Saturday, October 30, 2010

dum!dam!dum!dam!

hali ini hati wa manyak bunga..itu bunga haa,manyak kimbang...itu kimbang haa,talak kuncup2 punya..kenapa wa manyak liang ini hali,sabab wa punya suka la mau liang ini hali..wa mau liang esok hali pun wa punya suka la..lu apa bikin mau suluh wa liang semalam?pasai apa?

ali ini wa luluk umah saja..wa tilo,makan nasi limak limak manyak ngantok woo..haiya..wa mau main itu bola,tp itu budak lumah lain xde respon jugak maa..talak cukup olang camna mau main..tensen wa..tensen..

lu olang apa bikin?..kasi wat ilea mau bikin apa ini malam..

Monday, October 25, 2010

takde maknenye..

bagila seminggu pun stady wik,maupun sebulan..apetah lagi setahun..memang gua xstadi gak..

hadoi la..

bakpe la gua ni malas sgt..

ce rajin sket...sket je pun..

Friday, October 22, 2010

Dun wori papa!!

baru-baru sempat gua balik kampung jap..gua amik pakej 3 hari 2 malam..gua bukan leh belama sangat kat kampung ni..memang susah pulak gua nak balik ke Pandora semula..tertinking gak gua kan bes kalo dapat jawab pekse dari umah je..jarak jauh..huh!!


sampai2 je gua malam tu terus gua selak tudung saji..gulai patin..mak gua cam paham-paham je..gua bubuh nasi sambil layan diskaveri cenel..mak ngan bapak gua da tido pun..

soknye gua plan nak lepak umah membe gua..dengar cite dapat projek kambing 2.5 juta rupiah punya kos..pehh...juta beb..kemain lagi modal..petangnye gua ada date ngan miss Tanaka bapak gua..rimas gua tengok semak tepi umah gua tu..kurang2-kurang gua dapat seringgit dua buat beli rokok batang..

bapak gua da bagi hint semak kat kebun teritori masa holidey gua da tak dapat bapak gua nak cover..gua pun hangguk tanda paham..gile,takkan gua nak geleng..mau naik pelempang bapak gua..pas pekse gua balik n gua take over..dun wori papa..hohoho...

Sunday, October 17, 2010

mereka berwarna warni

sedang gua lepak dalam kelas, mata gua melilau tgk gelagat dak kelas gua..macam2 perangai..ada yg senyap, ada yg kecoh..ada yg xamik pot pun apa yg hepen dalam kelas..and macam biasa,ada yg masih menggali..setiap masa..

dak gurl kelas gua ni bleh tahan gak kalo bab melaram..kire bleh betanding la baju sape paling cantik..tp gua tau tu mungkin salah satu cara diorang memotivasi diri mereka supaya pegi kelas..gua suka pe tgk..tgk jela..nak puji takut koyak lak baju mereka dek kembang di puji..

berbaju cantik pun xguna kalo beg x cool..beg pun kena la mantap gak..kire cam pakej la..kan..baju da mahal, beg  pun kena shining2 gak..xkan nak pakai beg BEN 10 lak..memang tak kena la..ada yg tukar2 beg tiap ari..arini beg kuning,sok beg hijau katak pisang,luse coklat kulit ciku dan begitulah seterusnye..


sempat gak gua amik gambo..kot2 la ada masa terluang nak buh dalam blog...ni curik2 amik je..sape yg terlibat tu maapkan la gua k..sherin is luvin kot..kan?haa...pilih la nak yg mane satu..harga leh runding..







menarikkan warne-warne beg2 girl2 ni...beg dak laki xpayah le..dr sem lepas sampai ke ujung sem sama je..hahaha...besederhana la katakan...

gaye mesti "A"

gaya anak sedara gua semalam..becakap je sekarang...berangan pun bleh tahan gak..
duk layan upin ipin lak da jadi fevret baru malam2 sebelum tido....






xlama kemudian..
hohoho..

Friday, October 15, 2010

dah tu nok wat gone..

hahaha..maka berakhirlah waktu pembelajaran semester ni..pas ni gua kena pandei2 la stadi sendiri..gua kena berkeyakinan tggi..gua ingat nok buat jadual waktu pembelajaran la..yang sistematik dan terperinci..berdaya saing dan yang paling penting gua mampu ikut..haha..xleh blah lgsg..memang gua xpenah2 la nk ikut2 jadual ni..jadual kelas feil inikan pulok jadual sendiri buat..


oberol sem ni gua rasa cam bes sket la..gua dapat group yg sempoi dan bleh wat keja..paling bes group ngan TJ..perfek nye group..bila join ngan dorang,gua pun kena la perfek..harap2 perfek la dr pandangan dorang..


ni group ntuk esemen TP..gi Gopeng..syok2..n pas presen madam xtanya soklan,sebab da perfek..perghh..sronok sungguh..


then bnyk group ngan Sha n Fas...dorg dua pun sempoi dan rajin..n gua pun konpem kena rajin..leh katakan xde keja last minet..kalo ada pun xlast minet sgt gak la..sume on time anta..sem ni gak sronok bnyk prezen..n gua cam biasa gugup n jadi mangsa gelak..kerana kekalutan gua presen..gua memang lemah bab presen2 ni..mudah lemah lutut..


gua ada gak group ngan geng2 Raihana..ntuk FW wat shooting ty show..belakon pulok..n cm biase, watak gua mesti mantapnye sampei kena perli ngan dak2 kelas..2 pun nasib baik gua rejek2 scene2 x snonoh dan ntuk tontonan 18 tahun keatas je..hoho...brrr!!!xsanggup gua..


mandarin lak group ngan kimey,efa n seman..mandarin ni antara yg xleh blah..mata pandang diaolog yg disorok..nasib baik pakar camera2 trick ni..setel masalah..baru td tayang vidoe kat medem..n cam biasa,medem mengangkat jari tunjuk bagus..dua!!...


gua rasa sok gua da leh stat stadi da..kot..tapi..

gua ingat nak balik kmpg la jap..jom...

sahaja aku..

video

hoho....xde kena mengena ngan sesape..gua suka..

Thursday, October 14, 2010

Wednesday, October 13, 2010

gua penat..tolong la paham..

kepada kawanku serumah..

maaf diatas apa yg berlaku td..gua penat sangat..n apa yg terjadi tu memang habit gua. diharap umpama masuk telinga kanan kluor telinga kiri..jangan la di ingatkan kembali..anggaplah ia sebagai satu dugaan semasa berkawan..

sebenornye....
gua kalo penat n tetido,memang gua akan mengigau..

sekian,dari sahabat serumah lu ol..

ash kacak..

hahaha..

Tuesday, October 12, 2010

sirap limau..

sedor tak sedor nak final da..giler ahh..cepat btol..bnyk mende lagi gua tak cover..sangat bnyk..ahh..tak tau la mende nak jadi nih..bila nak stat cover..mggu depan kot..bleh2..style k.l mmg camni..malas lak gua nak menaip..feel tak mari lah..malam la sambung taip..

Monday, October 11, 2010

Gadis suke nyebok..

Kepada,

Dania, Brave girl, Jessica, Sara sexy, Meriam, mahupun Maria Ozawa...jangan kaco blog gua lagi...anoyin sungguh...

Rajah...

Gunung Rajah..
Delegasi 5 Universiti..
Gua rasa gua fit trip ni..hahahaha..

kem naning
Campsite Batu Hijau
Kenapa masam??haha
Gaya ni mahal..
ni pun mahal gak..
Dinner...
Teh o   ohh    teh o..
Europe style..haha

UiTM kepada UTM..
Begabung..
Suka Hati..

kem Naning Odw balik..
Bunga Paku Pakis...xsilap gua la..

Friday, October 8, 2010

tukor plan....

mengistiharkan bahawa mungkin plan gua ke Tioman sem depan ditangguh ke sem hadapannye..

gua nak pegi jakarta la plak awal sem depan..

macam syok je...

cam menarik je gadis2 disana..

JAKARTA YOKK!!!!!

Thursday, October 7, 2010

tinkin of it..

DONT HAVE TO BE SO NICE....

CAUSE YOU ARE NOT THAT NICE...

DONT HAVE TO BE SO GOOD...

CAUSE YOU ARE NO THAT GOOD...

DONT HAVE TO BE SO SWEET...

CAUSE YOU ARE NOT THAT SWEET...




ANYMORE...!!!!

Tuesday, October 5, 2010

macam haram...

sedang gua focus membuat esemen FW, ganguan mula hadir..golongan2 ekstrem ni memang xleh tgk gua rajin lebih sket..memang nk gangu nye..tp gua xlayan..mata gua focus membuat ayat2 cantik dan indah dalam mengkritik restoran dan makanannye...


namun,saat itulah,golongan ekstremis ni semakin kuat menggoda gua.."jom g umah ayu clw"..kata mamat ekstrem ni..gua wat xlayan..walopun begitu,gua duk ingat sape lak ayu clw ni..5 saat gua pikir,gua da tringat dak senior yg sama2 amik QMT..ohh..gadis tu..tanpa bepikir panjang,gua memakai baju dan sluar..tp xbemakna sebelum tu gua dalam keadaan bogel..gua berkain pelikat..k..undestan?gud..


kami lantas menuju ke umah ayu clw..gua duk pikir balik,sanggup lak gua stop wat esemen demi nk ke rumah ayu clw..ahh..persetan la..mmg gua nak rehat2 pun..penat kot focus wat FW selama 15 minit..hahaha...moto bergerak perlahan menuju destinasi..


tp gua lihat moto menghala ke 7e fasa 2..ahh,mungkin umah dia kat sane..pikir gua..tp moto singgah kat 7e..mamat ni trun bli air kotak..gua pesan sekotak milo terus..selesai membeli, lalu moto bergerak kembali,menuju ke rumah..

Sial lu mat,lu mainkan perasaan gua..kate jela nk bli air kotak..jgn la tipu gua ngan menggunakan ayu clw..gua repot ayu sok..konpem!!!

Monday, October 4, 2010

semangat kejiranan yang semakin luntur

da nak abis da bulan syawal..kejiranan gua nampak agak semakin pupus..wat open house tak nak ajak jiran2..lagi plak jiran bujang yang sedang bekire2 nak menyimpan duit sampai ujung semester..


bukan jauh pun..selang bape umah je..umah aku no 80..umah korang no 38..tak jauh pun..ke jauh??ala,kire dekat jela..kan?kan?ke jauh gak..ala,1 taman lagi kot..ajak jela..datang tak datang lain cite..


semangat kejiranan tu penting..bersatu kita teguh..bercerai kita roboh..


sebenarnye kami lapor..tu je..

Sunday, October 3, 2010

faking you..

bodo..bodo..bodo..bodo..bodo..bodo..bodo..bodo..bodo..bodo..bodo..bodo..bodo..bodo..bodo


..bodo..bodo..bodo..bodo..bodo..bodo..bodo..bodo..bodo..bodo..bodo..bodo..bodo..bodo..


sekian terima kasih..


jangan la wat mende bodoh lg..nyusahkan aku..


it's toteli faking..

Friday, October 1, 2010

tet!!over..

"ada sape2 bgtau pape kat gua x?"soklannye..

gua tak jawab..


gua da tahu, sendiri..


sekian..


kuang ajo kan pembuat pensel case 2..