Cerita Si muka Ganas Berhati Sayur..Sayur Lemak

Friday, April 29, 2011

Joni

selamat pagi..disebabkan setadi gua diganggu nyamuk2 liar,maka setadi gua pagi ni tebantut habis..nak je gua tempeleng nyamuk ni bg pengsan pastu gantung kat kipas bg pening nyamuk ni..tapi u ol suma tahu kan gua ni baik orangnye..kan?senyum tu...betol la tu..tak payah cakap..

maka tiba2 gua teringat kat Joni di kampung...meh gua cite..

masa tu, gua sedang mengupas kelapa....kenduri kazen gua...sadenli, kazen gua ni pegi kat Joni..Joni masa tu sakit...buntot Joni cedera kena gigit semut...Joni selalu garu buntot dia..tahap sampai luka..sian Joni..tapi Joni tak menanges...Joni diam je...

pastu gua tengok Joni masuk umah dia...dia nak berehat kot..gua panggil pun Joni wat tak dengar je..tak apalah..bisik hati suci gua..Joni penat mungkin..

balik setadi week baru nih,bila gua sampai je depan umah, gua nampak Joni tgh lepak kuar umah..gua jerit nama Joni...Joni!!!...Joni nampak gua gak..Joni senyum...petang tu pas bangun tido gua g lepak ngan Joni..sebab gua nak g smoking jap..takut kantoi ngan Mama gua..

Gua tgk Joni cam okay je..gua suh Joni tonggeng buntot,Joni malu2...heh!!mengadalah kau Joni...pastu Joni tonggeng,buntot Joni da tak sakit...bagus2 sambil gua usap kepala Joni...

soknye gua ajak Joni jalan2..Joni riang gumbira..telompat2 Joni...Pas jalan2 gua payung Joni susu...lagilah Joni semangat...suka sangat Joni dapat minum susu petang2...

Soknye plak gua da balik..tak sempat nak borak ngan Joni...tak pela..cuti nanti gua nak lepak ngan Joni lagi...


Siapa Joni...????

















Hai, sayalah Joni..

Kalau buh cendol dalam susu ni pasti lagi enak..ujar Joni dalam hati..
Untuk pengetahuan,mak Joni mati pas beranakkan Joni..Joni tak sempat kenal bapak dia..

Joni sangat jinak!!!


Thursday, April 28, 2011

boleh rugi gua camni...

hai peminat semua...sori lah,gua bizi sket..gua kan setuden yg power, 2,3 hari ni sibuk sket tgk org setadi..gua tgk n cuba amik feel tu..n malam td gua mampu setadi dgn suksesnye..

sempena kesuksesan tu,gua g tgk bola lak...hahaha..tu cara gua...dr gua tdo,bek tgk bola..

cerita sal rugi nih,td gua jawab paper first gua..Kicen Planning n Design nama paper tuh..pandangan gua pada penjawaban gua td okay tak okay la..

yang pasti,habis la dakwat pen baru gua tu gua jawab,goreng sket, tambah2 pendapat sendirik n suasana sejuk dek hujan membuatkan tangan gua krem xleh stop menulis..sampai thap.....

Puan, mintak pen tambah satu!!!..jerit kuat2 bg clasmate saiko..hahaha

ada lagi 5 paper..maka, lagi 5 pen kena beli..susah tol jd setuden cemerlang nih..



Tuesday, April 26, 2011

pilosopi minggu exam...

berikut ialah pilosopi berguna semasa setadi yang gua sendiri tak berapa biasa amalkan..

1. setadi yang berkualiti hadir dari tido yang mencukupi..

2. setadi yang mencukupi datang dari makan yang berkualiti..

3. tido yang mencukupi akan hadir dari makan yang berzat dan murah..

4. makan selepas tido juga sesuatu yang amat berharga..

5. jangan saiko dgn membe yang setadi lebih..belom tentu dia setadi..mungkin dia berangan..

sekian..ape pun tak boleh..

Kenal tak dia sape?





persoalan sekarang,u ol kenal tak ngan awek nih?

familiar tak?

tak?biar betik...

cuba ingat,kat pasar malam aritu gua ada jalan2 ngan dia layan apam balik keras tuh...

da lupa?

ala,kedai jual air tebu buh ais lebih tuh..

sekarang dia pegang ranking pemain tenis wanita no. 1

pe yang hot nye?sebab dia adalah.....jeng..jeng..jeng..


Fan Liverpool..

kehkehkeh..

Nama dia Wozniacki..

Sunday, April 24, 2011

cerite horor

jarang sekali untuk gua setori sal horor2 ni..tp gua share gak la..

one day, gua g climb kat seksen 13....gua gerak pun da lewat..kul 12 mlm dr puncak..lonely..puas da gua ajak my pren..xde yg sudi..sentap mak..

sampai then climb sket then masak megi makan ramai2 dalam kuali..terbaek..pastu g lepak kat mamak tgk bola..mata da berat..soknye ada kelas...hati nak tido,tp nak balik takut...tp sebab malas lak nak lepak s.alam,gua gagahkan jua drive kul 4 pg area puncak perdana-puncak alam tuh...lantas proton saga din gua lenjan..

gau ingat pesan org2 tua..jangan berani sgt,jgn takut sgt..so, gua pasang lagu kat hp gua..gua hurming kan lagu tersebut..bila nak dekat area mata air tu,gua cari lagu2 keinsafan dan kalo bleh gua nak sgt pasang Surah2..tp xde..baru gua sedar..

gua cari sampai la gua jumpa 1 lagu ni..terus gua play..volume gua kasi sampai santak..masa lalu kat mata air tu,gua nyanyi kuat2..mata gua mmg da xpandang side mirror,cermin tgh,seat blakang mahupun seat sebelah driver..langsung!!!mata pandang depan...

For the rest of my life.......i'll be with you...maher zain.....

hah!!!lagu tu lah yg gua jerit...tu je lagu yg gua ada menyentuh keagamaan...rasa insaf sgt time tu...

horor kan?gua rasa cm bangang pun ada...heh!!!

balik kampung

helo eberibadi..

selasa lepas gua mrempit balik kampung..ngan e pangkah 5 bapak gua...sangat laju moto tu..tahap bleh naik tensen gua nih..masa kat Karak tu bleh la gua leading bas ekspres n treler2 yang berat nak daki bukit..sampai je hiway pantai timur,dgn eksyen sekali mereka memintas moto gua..tensen tak?tak?gua tak nak tahu..

da nak dekat samapi umah baru hojan..lebat lak tu..gua da malas nak cari basten wat beteduh..gua rempit gak selaju mungkin..lagu2 hit meniti kat bibir munggil gua nih..maher zain pasti..heh!

sampai2 je bapak gua takde kat umah..setelkan hal dia...mak gua menyambut..gua salam cium pipi..rindu sungguh gua pada mak bapak gua...lepak2 gosip hal kmpg sambil mata mencari bantal BEN 10 gua..nak lelap..td atas mto dapat lelap kejap2 je..

malamnye gua layan berita ngan mak gua..ada pulak anak OCS datang ngaji...gua tak larat nak ajar..gua ajak budak kecik tu main gusti...gua xmengalah..gua tak bg langsung dia peluang tumbuk gua..gasak kau lah budak..

pastu gua lepak tgk tibi lg...tiba2 mak gua bg soklan cepu mas..ala2 sape cepat dia dapat...

" da ada member belom?"...member tu merujuk kepada awek/gadis pilihan...

dgn tenang gua jawab..."tak lagi..malas nak mencari".....macho tak?

"ish,jangan gitu..cari2 la..jgn la ingat sangat yang lama tu.."nada sedih mak gua..

"hehe" sengih gua tak tau nak jawab pe..

mlm sok nye gua main fitsal even kaki ni stil bengkak dek teseliuh aritu..maka betambah la lebamnye..
sekian saje cerita gua di kmpg...

pesan mak gua yang diulang bnyk kali...

"De, subuh tu bangun!!!!"

Monday, April 11, 2011

hari-hari yang dilalui artis...

sebagai artis lama dalam industri, gua xlekang dgn pelbagai masalah dan problem..2 mggu terakhir sebelum setadi wik ni buat gua sgt2 weak..lemah bagai...gua tetap kekelas mengisi borang kehadiran,walopun ada lubang2 sekali dua awal2 sem dulu...nomel la tuh..clash ngan shooting dan pelbagai lagi...hahaha

mggu nih,tggl 1 test,1 present n redo proposal hebat gua tuh...gua nak tachap bg mantap, aritu pesent gua dah wat muka sweet perabis ntuk puaskan hati lect gua yang bleh tahan songehnye..susah gak dapat lect tahap prof ni..dia punya expektasyen tggi nak mampos..so, sebagai bes studen alaf ni, gua sahut..malah gua sambut cabaran tu..lengai macam gampang rasanye..

abis sume ni,gua da kena belek2 buku2  yg da berahabuk tepi loker gua tuh..cari semula note2 lama n test2 yg lama..wat rujukan..ada gak plan nak g Penang jap..rilis tensen..buh pasemboq sket, layan sunset tepi rnr bagan ajam...

harap gua bleh setadi ngan suksesnye..pada umur sebegini, dia punya malas teghok..teghok...kalo u olls peminat gua yang perihatin lebih,tolong2 la ingatkan gua..tolong pesan sama gua..lagi elok kalo nmpk gua malas sgt, sepak je gua..pastu cakap "woi!!rajin sket setadi"...sebab kalo u olls sepak then blah,silap2 gua sepak balik...kehkeh...

Pelakon yang patot menang...

Gua tak ade bakat terpendam..tapi gua ada bakat, yang gua pendam..lain okay..langsung tak sama..

video



video
                                                         normal la tuh terlupa props...

video

Friday, April 1, 2011

Barang lama jangan dikenang

air dalam baldi paling busuk....


video


Bila dah kena cmni,satu je permintaan gua masa tu..cabut tali pinggang Patagonia gua..mahal weh..RARE plak tu..