Cerita Si muka Ganas Berhati Sayur..Sayur Lemak

Saturday, February 19, 2011

Ye!,gua sayang dia..

assalamualaikum semua peminat gua..lama tak jumpa kan..lama!!..3 hari mungkin..u ol semua sehat?bagus2..gua pun sehat alhamdulillah...gua tak de pe lak nak cite 2-3 hari nih..sebab gua tengah kosentret kat pelajaran gua nih..well,gua kan bes studen dalam kelas gua..da bnyk kali gua mention..pasni xnak da gua ulang pasal tu..nnt korg meluat..bile da meluat,pasti terbit rasa iri hati kat gua..jangan..k..jangan..kita sesama kawan,jgn ada perasaan meluat..heh!


hah,..ingat tak baru ni gua ada cite sal julie tebatuk2 pas gua bagi CPR nonsetop dr kul 4 ptg sampai 9 mlm?aritu gua cite je kan,ni gua bg tgk..julie kalo tgk dr luaran mmg tak comel..sebab gua menerapkan nilai dan budaya dalaman yang cantik terhadap julie..baru lah kekasih gua..daripada dalaman buruk luaran cantik tak best..tu hipokrit..gua tak nak julie digelar hipokrit..


mari tgk julie..mula2..jerit jeng..jeng..jeng..!!!


Ni encik pomen..M.J a.k.a Mat Ja..kehkeh..
Tadaaaaa......hah,tu la gua..beseri2 bukan?
Julie dari depan,haip!!jgn tgk lama2!!..hehe
encik pomen sedang betugas...
Rakan2 yg hadir memberi sokongan..meriah!!
hoyeah!!!
hehe...jauh di sudut hati,gua tak sabar nak bawak julie ke kelas..pastu nak bawak selena gomez jalan2..hihi..da janji ngan selena nak bawak dia...ngeh3..

Wednesday, February 16, 2011

Hadoyai..


semester lima gua sangat terok..bukan sal blaja..gua bes studen dalam kelas..tak jadi masalah punye..
+ kehadiran gua sume masih tahap baik..agak baik perhep..kehkehkeh..

pe yg terok ngan semester lima gua?

gua defisit terok..sgt terok..skrg tggl brape je dalam akaun gua tu..sebab pe laju sgt tu?semuanye kerana kekasih ati..julie woon gua tu..
gua da abis ntuk eksesori bling-bling dia rm1200...hargghh..bling2 lah sangat..tp gua da pilih untuk berabis kat situ darip[ada berabis ke jalan yang lain..so,gua dapat satisfeksyen..

semalam gua pasang mana yg gua reti..ia mengambil masa yg lama untuk mengingat kembali setelah lama gua pakai cabut je..tp gua snap pic supaya dingati..

hohoho...yang okaynye,semalam julie da terbatuk2..umpama org yg lemas baru diberi CPR..julie da terjaga dari lemas banjir 2007..masa setat smlm,dia cube untuk bgn,tp xbleh sebab minyak tak sapot ke enjin..tatkala itu,hati ini da beseri2..gua sgt rindu saat ini..tp masa tak mengizinkan gua bawak balik julie..dia kena stay kat s.alam untuk di observe oleh encik pomen..

mggu depan..pasti!!!Insyallah.Amin..

Sunday, February 13, 2011

kisah jeniper lopeh..

lu ol penah tak buat mende yang sweet?kira lu rasa mende tu sweet la...

okay..contoh...cooonnnntoh!!

beli bunga ros wane merah then kasi kat gadis or beli tali pinggang kepala besar siap tebuk lubang saiz pinggang jejaka yg u ol minat..sanggup lak wat extension kalo jejaka tu lilitan pinggang dia lebih.....??penah..itu contoh...contoh..okay

contoh yang dah biase sgt..tahap kalo gadis tu or jejaka tu dapat samting cmtu daripada u ol dia bleh teriak.."woi!!tebiat ke hape!!!"

habis pasal contoh..haa..penah? tidak payah nak geleng2 pale...tidak payah nak hangguk2 kepala tanda paham..or sapot stetmen gua tuh..sgt tak penting pun...

gua?op kos la gua penah wat mende yang swet2 tu..gua manis pe....kehekh..gile!!..ayat bohjan sana,bohjan sini...pe yang gua wat sampai gua essume yg tu sweet..?malu ahh nak cite...

tp kan,bilamana gua pikir balik pas wat mende yang bajet2 sweet tu,gua jadi malu..sebab sgt jarang untuk gua wat mende manis2 ni..sebab pe?sebab gua tak rasa gua ni perlu untuk wat mende tuh...

but,mak gua penah pesan..kita akan wat satu2 yg sweet tu tiba2..tanpa pikir panjang wif effort yg 86.5%  untuk wat mende tu..ia datang, dilaksanakn  dan lantas senyum sorg sambil wat muka palin sweet ..as simple as that..sambil lipat kain je mak gua cakap..

dan gua lak,bila da wat mende sweet tu gua lantas malu and pikir.."hoi!!lu wat pe ni?bodoh la lu ni.."tahap nak lari sambil tutup mata menghala ke arah buntot bas rengit wane hijo tuh..fulspeed..dari jarak 5 meter..then hantuk tulang buntot kat bumper bas tu berulang kali...sampai driver ngamuk....
huh!!tipikal..

so,da lama tak wat samting sweet ni...kat sape ek?gua pun tak tahu..nanti kalo ada,gua setori kat lu ol..mesti hot punye lah ...

Saturday, February 12, 2011

gua punya wiken..

pagi jap lg ke waterfol kat lembah genting..secara specifiknye gua xtau nak explen tmptnye..korang gugel lah sendiri....gua ngikut je..asal gua bleh ber lengai...otak gua sendat giler..umpama seorang yang bepinggang 30 disumbatngan suar bepinggang 28..naya!!

bawok dapor,masak lempeng..cicah gule..fuhh!!gua da bayang da tuh..

so,lu ol yang lain cmne?duk bilik?wat keje?hipokrit ahh..perabis letrik je..jom.. 

gadis2 ramai okay..takkan tak okay punya..

keh3...

Monday, February 7, 2011

lagu minggu nih...


video

Tiada kata secantik bahasa
Untuk ku puji adinda
Tiada gambar secantik lukisan
Nak ku tunjuk perasaan
Oh... dinda puspa gemala
Mengharum jiwa
Hmm...
Oh... dinda puspa gemala
Mustika kanda...
Walau musim berubah
Suasana bertukar
Tapi ikatan mesra
Sikit pun takkan longgar
Tiada kata secantik bahasa
Untuk ku puji adinda
(Tan Sri P. Ramlee / Jamil Sulong)

Sunday, February 6, 2011

Lubuk Hantu..

cam biasa,cuti2 raya cina gua mesti gua kena join trip...xdapat trip gunung sebab asalnye bapak gua ajak gua tukar atap kat dapo umah gua tu..ada kebocoran..nak je gua tepek tuala wanita kat bocoran2 tu..yelakan,gua tertarik tgk eklan2 kat tibi cite sal tuala wanita yang mampu menyerap dgn pantas even tido..kehkehkeh...

gua nak gak sages kat bapak gua..tp gua takut gak kalo bapak gua bg makan penampo fre..mmg gua xnak la...gua balik gak kmpg 4 hari..tp kat kampung cuaca xbrape nak ok..ujan manjang...so, gua ngan bapak gua decide tangguh dulu sal atap tu..bapak gua jus suh gua mesin rumput tepi umah bile tak ujan...yang ni gua minat sket..berdencing ngan mis tanaka kesayangan gua..

selase ptg gua naik bas ke s.alam...gua n membe2 satu kepala plan nak beriadah dan berekreasi kat Lubuk Hantu...cite sal lubuk hantu ni,ia merupakan sebuah tempat berkemping..terletak di tepi sungai...nak ke lubuk hantu ni lebih kurang sejam setengah dr s.alam..menghala ke utara..tanjung malim..nak sampai ke lubuk antu ni kena trekking 2 jam..trek luas dan menonggeng sket..sape de masalah kentut mase trekking,disarankan duk belakang..xnyusahkan org lain..tu prinsip utama kami..

then pagi2 bute ari rabu,we,ol gerak..sampai parking kul 6.30 pagi xsilap gua...peking2 sket then masak brekfes..mee basah..buatan tangan Aji..kul 10.00 setat treking...sampai lubuk antu kul 12.30..terus setup fly n ground...kemah ntuk dak gurl..katanye..so siap setup terus masak...

eh,sori la..gua cam malas nak menahip ni..gua tunjuk pic jela eh..








kambing bakor..

salad...

spageti...kambing bakor..ayam pun bakor...


masalah utama sekarang kenapa gua yg kena tido kemah?kenapa?gua punya la plan nak berhemmocking tp pokok xmuat..tensen gua tdo kat dlm kemah sorang2..gua ngadu kat mak gua nanti..

amacam?bebaloi x cuti gua?esemen mmmg gua lupakan jap..xpe..malam ni masih ada..
next trip?chilling waterfol..jom...