Cerita Si muka Ganas Berhati Sayur..Sayur Lemak

Sunday, December 11, 2011

suatu petang yang sangat heh!

assalamualaikum...selamat petang semua..

petang semalam, gua da naik semak ngan rumput dan lalang yang naik menyemak kat depan umah gua..lantas gua nekad untuk memotong semak samun tu..gua baru je balik dari Modul penamatan sekolah..ataupun in englisnye finishing school..masih lagi kepenatan,gua gagahkan jua diri ini mencari sabit kat dalam stor...sebelum tu gua wat sedikit regangan..barulah style..

lalu gua pun menyabit la semak2 tu..sambil pikir itu ini..bnyk plak masalah timbul masa duk menyabit tu..tp gua layan je..sambil bibir tebal ni menyanyi lagu2 Jamal Abdillah....

sedang gua leka, tiba2 kedengaran sebiji moto..gua tau tu bunyi enjin EX5..bagi meyakinkan tekaan gua,gua toleh..yeah!btol EX5..gua bangga sekejap..tp EX5 tu ditunggangi oleh seorang mamat bangla....bangla tu tu plak bawak mesin rumput...ditenungnye gua..gua pun tenung dia dengan muka penat..

tapi dari pandangan bangla tu, gua tau dia memandang sinis gua..gua agak2 la kan, dia memandang gua umpama gua ni mat myanmar yang amik upah menyabit kat umah orang...

dari muka dia gak gua saspek yang dia dengan sinisnye bangga yang dia ada mesin rumput, and gua yang myanmar nih pakai sabit..lu ol boleh bayang tak?

dari muka dia gak, gua boleh syak yang dia saspek gua yang macam myanmar ni cuba rampas teritori dia..mungkin dalam pikiran dia gua yang myanmar nih amik upah lagi murah sebab pakai sabit...

ahh...lantak lu la bangla lu nak pikir apa...gua tengah semangat nih..lalu lagi skali gua kejar lu ngan sabit ni..(urat2 tangan mula naik tanda geram)

terus gua sambung sabitan gua tadi....


p/s: kepada bangla semalam,kalo lu tak pikir pun macam pe gua pikir..sorilah...gua saje je..

Tuesday, November 29, 2011

Makan Malam...

assalamualaikum..

jari gua melentik2 mahu post..

baru td gua pegi makan..ngan Fahrin Ahmad..gua fetch dia kat umah..kagum tak kawan gua Fahrin ahmad?lantas gua order nasi goreng kampung cicah nescafe ais..Fahrin order milo panas..mahu tenaga katanya..

lantas isu semasa jadi bualan..

penang...bla..bla..bla...

Tunang???bla..bla..bla..

sedih...bla..bla..bla..

teringat..bla..bla...bla..

Gua suh rilek..sebab gua pun amik masa...bla..bla..bla...

sampai satu tahap...

Fahrin ahmad suh gua pegi makan kat port kitorang slalu makan pas kelas.....sebab ada awek baru keje katanye.....

cantik....muka macam Maria Ozawa pakai tudung...

stetmen tu sangat best.....gua tegelak..

Fahrin masih meyakinkan gua..berkali2...

Wednesday, November 16, 2011

Otai masa muda memang camtuh...

assalamualaikum...

semalam hari selasa...harini hari apa?...bagus...harini hari rabu...lu memang pandai...

gua nak cerita satu cerita bes dan owsem..

ada sorang mamat ni..semalam dia pegi ke kelas...keluar2 je dari rumah,dia tengok kasut hitam dia koyak..asalnya memang dah koyak..tapi tak sempat repair mungkin..kelas dia jap lagi mewajibkan dia berkasut hitam...bukan kerana mahu memberontak, mamat tu pakai je kasut warna merah...dalam hati dia,xpela kasut camne pun..janji dia ke kelas..owsem kan mamat nih..sifat tu patut ada kat lu ols sume..mamat ni wajar dicontohi..dia memang owsem..

dek kerana lambat, mamat ni terus ke kelas..mamat ni dah tak hiraukan sesapa...niat dia mahu menuntut ilmu..kasut bukan masalah...lagi sekali gua tekankan,mamat ni cukup owsem..

lagak berkasut hitam,mamat ni terus masuk kekelas..membe mamat ni menyapa tentang kasut..."eh,awat hg pakai kasut ni?".."hg ni selambe je pakai kasut merah"..ujar yang lain...,alah,berbagai lagi bentuk soalan ditanya..mamat itu hanyalah tesengih..cukup owsem..
.malas nak layan pertanyaan membe2 dia...dia mahu fokus...sabjek ni bukan senang...tumpuan kena tajam dan teliti..

sedang mamat tu bersiap2 memakai apron dan itu ini,terdengar suara sambadi memanggil mamat tu..
"meh sini.." jari pemanggil itu melentik2 memanggil mamat tu...
"kasut mane?..agak kasar cara pecakapannya..
"kasut koyak kak..tak sem..."
"dah agak dah..mesti menjawab punya"..potong akak itu sebelum mamat owsem tu sempat memberi alasan..


lebih teruk lagi..rambut mamat tu ditarik akak tersebut..ujarnye rambut mamat tu panjang...yang ni tak owsem..mamat owsem masih tersengih..dia redha..dan seperti yang diberitahu..mamat ni sungguh owsem dan penyabar..

lalu lecterer masuk..mamat tu trus ke arah lecterer dan memohon maaf kerana tak berkasut hitam..lecterer hanya senyum dan berkata minggu depan make sure pakai kasut hitam semula..mamat owsem td hanya mengangguk tanda paham...

owsem kan mamat tu...dia seorang yang bersemangat waja,patuhi masa dan suka ke kelas walau apa pun jua halangan..walopun dikasari,mamat tu stil cool dan owsem..

gua la mamat tu..gua memang owsem....tak payah cakap..gua tahu...

Thursday, October 20, 2011

Gua Ada Power..huh!

assalamualaikum...

Gua baru je bangun tido nih....sebab anasir2 yang kejut gua melalui henpon ....ye!,gua masih alert pada henpon semasa gua tido..sebab tu kalo tgk etenden gua sem ni masih okay...boleh jadi lecterer pun tekejut..haha...

rupanya dea kecik kol gua...tanya pasal pecel lele lah....wall lah...awek la...bla...bla...bla.....yg gua pulak prasan yg cover bateri henpon gua hilang...kes henpon duk bawah badan..memang slalu gak la jadi cmtu..nasib baik henpon kuat...kalo iphone 4s tuh da tentu patah dua...

haram gua xjumpa2..mane plak pegi cover nih...lalu gua ketandas nak basuh muka...sedang gua berjalan...gua dengar bunyi menda jatuh...

cover henpon tu mlekat kat badan gua rupanya..gua raba2 blakang bdn..agak dalam kesan henpon tu...nasib baik gua power..tak sakit...

sekian...gua memang powerlah...

Monday, September 26, 2011

perut lapar..hati panas...gelak la..apalagi.....

assalamualaikum...

minggu pertama gua beniaga kat bazar ramadhan Bercham,Ipoh...
and untuk kali pertamanye gua ke alam berniaga...penat,malas,panas,lengai suma ada..tp demi sesuap kepak ayam,gua tabahkan diri beniaga...

syoknye beniaga leh tgk macam2 perangai org yg beniaga mahupun kastemer2 itu sendiri yang tersebut..
pasal tapak dah cun..kat entrance masuk kastemer2..jiran sebelah yang kanan okay...jual otak2..yang sebelah tak okay bro...tak okay...kecoh sgt akak sorg tu..keje nak marah je..sket2 nak penampor...space da kecik..lu nak kecoh2 lak..nasib baik kami geng kepak ayam suma alim dan soleh..sabar dengan dugaan di bulan mulia...

org sebelah ni beniaga makanan ala2 western katanye..nampak sedap..tp xseberapa..mungkin akibat hati yang panas ngan perangai them ol..pada suatu hari...

gua teringin nak makan coleslaw dorg ngan kepak ayam..gua pun order la kat brader tu....

bro,nak coleslaw 2 ringgit..mayo lebih....

lantas di tanya gua balik....

go slow?go slow tu apa?

belum sempat gua jawab..akak yg kecoh tu bgtau kat bro tu sendiri..coleslaw la...kobis!!..

kami geng kepak ayam suma pandang lain..mahu gelak kuat2..tapi sume tahan...

" kobis la....kobis....."

Sunday, September 4, 2011

-----------Gua Budak Hutan----------

salam sejahtera peminat semua...gua tau,lu Tn mesti tgh baca entri gua..jangan nak gelak..gua karate kang!!!

gua nak sambung lagi pasal kehidupan gua bekerja ngan Radak Adventure....sangat adventure ok...pas balik dari sedim,malam tu jugak gua cari tiket bas balik Pahang...gua takut kena sampuk dek hantu je sebab keadaan fever gua yg len macam..tapi konpem2 bukan bieber fever..memang sangat2 tak...

sampai2 je kampung,gua g jumpa orang kampung yang reti mengubat org2 yg saspek2 mengalami simptom2 diganggu saka hutan chepor...diberinya gua free gift air jampi sebotol...mudah2an,demam gua pulih....ptgnye,Jaja coling gua kata mat apis masuk spital....saspek denggi or malaria dan lantas tanpa segan menyuruh gua turut serta ke hospital wat medikel cekap....

gua pun pegi la hospital lama Pekan n wat la pape yg patut...diambiknye darah gua wat kajian...pas jumpa doktor,dia bagi gua balik..ada tanda2 denggi..tp malaria dorang tak sure n suh gua pegi hospital baru plak..gua pun pegi..kat sana macam biasa gua korban kan darah manis gua...doktor suruh gua g blakang masuk air..mende yang gua takut...gua tolak seiklas hati pelawaan itu,tp dipaksa doktor kerana gua dah seminggu lebih demam....

separuh botol sempat masuk sementara tggu result darah...doktor suh balik...pape dorg roger semula if ada apedemik lain...gua pun pulang kerumah....tapi xsampai 3 jam,datang sebuah hilux kesihatan mencari gua...menjemput gua ke hospital..gua kena malaria dan ditawarkan menginap di wad hospital beberapa hari...gua redha....tapi rasa bangga gak la sampai dijemput...hahahha...

gua duk wad 2A walopun UPSR gua 4A..baru tahu result UPSR tak menjamin yu ols duk kat wad berdasarkan pencapaian UPSR..tidak diamik kira pun...


bab umor tu dorang silap..baru 22...saje je nak usik gua..eee..mencinyew!!!..
6 hari gua bercuti kat sepital....tiap hari 4 kali amik darah...botol air pantang habis dorang refill...mula2 gua kira gak brape botol..da masuk bebelas,da tak gua kira....yang seronok ialah apabila dirawat gadis2 prektikel dari Shahputra...owsem...sejuk mata memandang walopun demam..heh!...

makan gua cukup..cuma malam je lapor dia len macam sebab makan malam kul 4-5 petang..pelik btol jadual makan..tgk gadis tak kenyang pun...hahaha...

rutin harian..

sambil2...hehe...


sekian saje penginapan gua di hospital...ohh...lupa nak bgtau..gua kena malaria..tahap 5..yang jarang2 kat Malaysia...mat apis pun sama gak....so,masuk utan amik ubat malaria...penting....!!!!

Wednesday, July 20, 2011

-----------Gua Budak Hutan----------

cepter kosong lima..

ahad pagi..masa tu gua atas puncak anak irau...bos tepon bgtau yang we ol sume crew kena masuk semula hutan Kledang saiong tu ntuk continue n tacup2 trek yg kitorang wat aritu..sangat kecewa bila 1 trek yg ada spot2 cantik dirijek forest..katanye terlalu tough ntuk org2 trekking...

so,packing2 n gerak balik...sampai da malam...trus packing2 ration n barang2 masuk 4wd bos n gerak pegi hutan Chepor..malam tu tido bebumbung langit jela..xsetup fly n ground..sebab da lengai n malas mcm gampang..hahaha...

soknye kitorg bukak 1 trek baru n tagging cam biasa...keje yang sama n ada ejas2 sket trek lama mengikut apa yg forest nak...maghrib hari selase,kitorng kuar dr hutan tu..3 hari 2 mlm keje kami ntuk mggu tu..kitorg kuar sebab kena gerak Kuala Nerang plak..balik kmpg ryoq n wiken tu ada job ngan dak UITM Arau..

rabu ptg sampai gak Kuala Nerang..jauh tol rasa..sebab bnyk singgah makan..kejap2 makan..duk umah ryoq makan lagi...syoq gila baq hang...soknye jai ajak tgk transformers kat Ipoh..badan gua rasa xsedap..nak demam...tp gua layan gak wayang yang xpenuh..pelik we ol nape wayang xpenuh pada hari ke 2 transformers kat plaza city...rupenye2nye....xdok 3D..patut la lengang..

malam ryoq amik n gua da tak sedap badan gile..rasa nak tido n baring je..dalam kepala gua da tepikir kena sampuk hape masuk hutan baru nih..malam esoknye,hapis la jd cam gua..gua lak makin truk..siang sikit2 je pening..sampai je malam jd teruk kaw2...jumaat petang 1 julai,start gerak ke Sedim Kulim..ntuk job ngan Arau..singgah nukit selambau umah makcik ryoq..makan lg..lauk kampung..mmg bes..tp badan gua xmengizinkan gua bubuh lebih nasi tu..stil gua nak baring je..

sampai sedim kul 3-4 cmtu..tmpg umah mak lang..tido gak keje gua..Uphamol 650 da bebijik gua telan..tgh hari sabtu,group arau sampai..1st aktiviti tubing..gua turun sebabnye siang gua stil leh bekerja..tp stat je malam,da jd teruk..apis lg teruk..tebaring tros..malam wat ice breaking n intro sal outdoor..

pagi ahad,wat flying fox n abseiling..then sal kraf perkhemahan..ptg pas maghrib dorg gerak balik...kitorg pun packing barang n gerak balik gak...sampai RnR Taiping stop n tido..masih jauh terasa ipoh...perghhh....mental gua bila malam..takleh tido,mcm berangan n malam rasa lama gila..efek demam tu..






Tuesday, July 19, 2011

-----------Gua Budak Hutan----------

cepter kosong empat..

bali dari pangkor..rest 2 hari..xde pe yang we ol crew2 radak buat..sebab weekdays...so,g cc on9 tgk dunia luar sekejap..

sadenli,TN ajak pegi naik Gunung Irau kat Cameron..tanpa pikir panjang...gua n apis decide ntuk join Tn n dak2 WOA....jumaat malam sabtu,start trekking kul 8.30malam...maki hamun Tn trekking malam2 tanpa headlamp..org lain elok jalan...Tn tesungkur depan belakan..kaki da macam kaki kerbau..even gua n apis tak teruk mane pun belumpor..

sampai2 anak irau,ada group bgtau puncak irau penuh ngan org..dalam 50 org..mmg xmuat la nk selit..geng2 WOA da sampai ptg..kami betige je trekking malam..so,we ol decide tdo anak irau je..hahaha..sian Tn xdapat sampai puncak..next time la ye..









-----------Gua Budak Hutan----------

cepter kosong tiga

setelah 6 hari dalam hutan kledang saiong tu,kami we ol Radak crew memutuskan untuk bercuti ke Pangkor..salah satu tmpt yang gua teringin nak pegi..island ni..lantas malam tu gak we ol gerak ke Lumut..pas packing2 barang..dan Monica turut serta jugak..

sampai lumut kul 4 pagi..cari port tido..kul 11 cenggitu gua n yg lain naik feri..gua bayangkan feri tu lalu tgh laut..tp pangkor dekat je rupanya..

sambil jalan2..kitorg pegi servey campsite n jumpa 1 camp yg sempoi baq hang..murah n faciliti beter dari segadas..kitorng xnek van..sewa motor..3 biji..gua frust sebab xdapat Yamaha sukan..ryoq amik dulu..cite bnyk pun tak guna..tgk jela..pic..








seni..


2 hari 1 malam yang asyik..asyik...

-----------Gua Budak Hutan----------

cepter kosong dua

pas kuar dr Gopeng selase ptg, kami pulang ke rumah sewa..kat bercham ipoh..malamnye,bos bgtau dapat job...masuk hutan wat trek ntuk hutan lipur yang nak dibuka..sangat teruja..meeting then decide ntuk gerak pagi khamis..tak brape nak pagi sgt..

then,malam tu da start packing2 brg..bajet ntuk 2 hari..tapi tahukah anda,kami di hutan itu selama 6 hari..ye..6 hari 5 malam..bekerja umpama kerbau dek mengikut arahan org yang tahu mengarah sahaja..tak tahu keadaan sebenar..

kerja kami membuka trek kemudian meneging setiap 10 meter..sepanjang 5++ kilometer..sangat penat..tp kami hepikan diri ngan kerja kami..sebab makan sgt puas...

turut menyertai pun ialah bekpakers dri poland..monika..seorang minah saleh yg sgt gile perangai..ditambah ngan kegilaan crew sedia ada...sempoi giler minah ni..sambal petai jd fevret dia..


wat keje mesti lapo pastu..pelik btol



makan time

Monica

masa begelak ketawa..

--------Gua Budak Hutan--------

 cepter kosong satu.

sebelum final exam mei aritu..gua da plan nak bekerja ngan membe gua,encik ryoq baragas..tujuan gua xlain x bukan nak menuntut ilmu pengurusan dalam outdoor ni..bekalan gua bila dah grad nnt...gua gak nak impruf gua nye komunikesyen sekil...lagi2 ngan client...

encik ryoq setuju n bgtau job lum tentu ada..tp insyallah,job akan ada..ujar encik ryoq..so,gua pun bgtau bapak gua n beliau bg izin sambil jari tunjuk bagus henjut dua kali..

maka pada 10 jun,bermulalah episod suka duka bekerja dengan Radak Adventure Consultant..kat Radak ni ada beberapa crew yang sangat berdaya saing dan siap sedia bila2 masa untuk bekhidmat..mereke terdiri dr Ryoq yang hensem..Jai yang cute..hapis yang serabai...apit Porex yang libang...Jaja yang taf....Tn yang boroi..ada gak crew2 lain yang kadang2 membantu Radak..tapi muka2 yang selalu,mereka lah..

program 1st gua ialah besama ngan staff bank muamalat k.l....awal pg sabtu dorang sampai..21 org xsilap gua..aktiviti dorang 2 hari 1 malam start ngan caving,rafting,bbq,night trekking,waterfol abseiling...

group ni ada yang sempoi,ada yang bajet exekutif sgt2..tp xpe,we ol layan..client....sebabnye group ni xenjoy ngan outdoor..padahal ptt bangga RTM sanggup join korg bg masuk tv...

aktvt setel ptg ahad..tp we ol crew stay smpi selasa..lengai terok..


Tempat tido saya..

Tuesday, July 12, 2011

rindu bertandang lagi....

ye....gua rindu...rindu nak merepek2 kat belog gua nih....jari meronta2 dari td nak mencarut dan merepek...tp gua tahan kan tangan ni...gua nak kumpul n susun material gua....bg nmpk semat..barulah owsem...owsem ntuk gua menaip dan owsem ntuk ada membaca....

seronok bila org tanya...."bila nak update belog?"....maap bukan gua xnak..gua xde masa..xleh nak online sana online sini....xde tenet..xde lappy...gua kan pakai PC...Azzura nama dia...manamahu gua pikul deksetop kiloan berat itu...

so,gua ada sedikit masa nak merepek..ni kira mukaddimah la...gua nak share ngan lu org pe yang berlaku pas final baru nih sampai la separuh bulan julai....sebab gua masih xhadapi bulan ogos semasa menahip ni..ngerti??

selamat membaca...gua sarankan lu ol baca dari sini nnt..sebab post latest akan cite yg latest..amik dari awal la..cam sekuel cite tuh..tak perlu ntuk gua jadi pendidik ntuk terang pasal tu...lu ol didik la diri tu bg paham..

the journey begin....hohohohohoho,...(sila gelak jahat)

Tuesday, June 14, 2011

Masalah Gua ngan pembangunan..

haritu cuaca sangat enak,lantas gua plan ntuk bejalan2 ke kota..lantas,berbekalkan sedikit duit, gua pun ke komuter sek 18..mahu ke pasar seni kononnye...dalam hati ini,memikirkan agar pejalanan lancar..sebab amat jarang untuk gua bersiar2 di kotaraya berseorangan...

sampai2 je gua terus ke kaunter mahu membeli tiket...kaunter kosong..peluh dah nak menitik...gua pusing tgk ada mesin tiket..mampus...gua tak tahu guna..gua belek2 mesin tu..gadis di tepi da usha2 gua..ye,suar gua koyak kay peha ni..ni style lah!!dalam hati..berbalik kepada mesin,gua masih tak tahu nak guna..

lalu gua decide tanya gadis yg usha tadi.."kak,cmna nak guna mesin ni..?"xpayah,bli kat kaunter je..jawab akak tu..gua pusing je dan2 la plak ada org jaga..wadehel sungguh..malu gua..

da siap g tggu komuter...sampai2 je gua terus naik ngan konpiden..masuk2 je tgk semua gadis...gua pusing2 nampak ada lambang tulus ladies coach..perghh!!!menitik semula peluh td yg yg xjadi keluar..gua try bukak pintu tgh tu..xbleh..pantas gua kluar train masuk yg lain pun sama ladies coach..

gua da decide,kalo coach sebelah ni ladies gak..gua nak naik lain..sebab gua takut pintu ni tutp n gua tesepit sampai sentral..masuk paper plak kang..masuk2 je tengok ada lelaki..napas panjang gua tarik..gua hembus slow2..lega..

sebab tu gua tak suka pembangunan..menyusahkan gua yg tak amik port sgt sistem bayar2 pakai mesin ni..nape xletak kondukter je..kan senang..huh!!!!..tapi xpe..belajar...hahaha...

Wednesday, May 4, 2011

Hey Kau!!

Muka kau mintak penampor...

Tapi gua xnak bg penampor...

Gua nak terajang..

bleh???

Monday, May 2, 2011

Penah tak korang rasa perasaan nih?

ceritanya bermula di basten puncak alam..

sorg gadis cuba nk amik perhatian gua..dia senyum2 kat gua..
gua wat tak nmpk..tp gua da nmpk sebenarnye...nak kata yang gua ni menarik mmg agak tipis la..tp manis tu ada..

okay,bukan tu pun yang gua nak cuba timbulkan kat sini..
benda ni yang gua nak share..

okay,masa sekolah dulu..time duk asrama..apa yang paling bes?
bagi gua yang paling bes ialah makan biskut or makanan dak bilik..even biskut tu biskut pingpong mahupun biskut mayat,ia sangat lah sedap sekali..sebab yang orang punya..even ada biskut sendiri, biskut orang jugak yang sedap..lagi2 kalo ada air milo dewan makan bubuh nestum...

ni milo panas..taburrr

biskut mayat..

ni haa baru je tadi gua pow biskut member gua sekeping..skali milo panas dia setegukk..masih lagi dengan perasaan yang sama, gua rasa nikmat giler makan biskut tu..lain macam dia punya enak tu..

kenape ek?kenape?
tak paham betoi la..

tolong sumbadi jawabkan ntuk gua..comment kat fesbuk tuh kalo xleh komen kat sini..

Friday, April 29, 2011

Joni

selamat pagi..disebabkan setadi gua diganggu nyamuk2 liar,maka setadi gua pagi ni tebantut habis..nak je gua tempeleng nyamuk ni bg pengsan pastu gantung kat kipas bg pening nyamuk ni..tapi u ol suma tahu kan gua ni baik orangnye..kan?senyum tu...betol la tu..tak payah cakap..

maka tiba2 gua teringat kat Joni di kampung...meh gua cite..

masa tu, gua sedang mengupas kelapa....kenduri kazen gua...sadenli, kazen gua ni pegi kat Joni..Joni masa tu sakit...buntot Joni cedera kena gigit semut...Joni selalu garu buntot dia..tahap sampai luka..sian Joni..tapi Joni tak menanges...Joni diam je...

pastu gua tengok Joni masuk umah dia...dia nak berehat kot..gua panggil pun Joni wat tak dengar je..tak apalah..bisik hati suci gua..Joni penat mungkin..

balik setadi week baru nih,bila gua sampai je depan umah, gua nampak Joni tgh lepak kuar umah..gua jerit nama Joni...Joni!!!...Joni nampak gua gak..Joni senyum...petang tu pas bangun tido gua g lepak ngan Joni..sebab gua nak g smoking jap..takut kantoi ngan Mama gua..

Gua tgk Joni cam okay je..gua suh Joni tonggeng buntot,Joni malu2...heh!!mengadalah kau Joni...pastu Joni tonggeng,buntot Joni da tak sakit...bagus2 sambil gua usap kepala Joni...

soknye gua ajak Joni jalan2..Joni riang gumbira..telompat2 Joni...Pas jalan2 gua payung Joni susu...lagilah Joni semangat...suka sangat Joni dapat minum susu petang2...

Soknye plak gua da balik..tak sempat nak borak ngan Joni...tak pela..cuti nanti gua nak lepak ngan Joni lagi...


Siapa Joni...????

















Hai, sayalah Joni..

Kalau buh cendol dalam susu ni pasti lagi enak..ujar Joni dalam hati..
Untuk pengetahuan,mak Joni mati pas beranakkan Joni..Joni tak sempat kenal bapak dia..

Joni sangat jinak!!!


Thursday, April 28, 2011

boleh rugi gua camni...

hai peminat semua...sori lah,gua bizi sket..gua kan setuden yg power, 2,3 hari ni sibuk sket tgk org setadi..gua tgk n cuba amik feel tu..n malam td gua mampu setadi dgn suksesnye..

sempena kesuksesan tu,gua g tgk bola lak...hahaha..tu cara gua...dr gua tdo,bek tgk bola..

cerita sal rugi nih,td gua jawab paper first gua..Kicen Planning n Design nama paper tuh..pandangan gua pada penjawaban gua td okay tak okay la..

yang pasti,habis la dakwat pen baru gua tu gua jawab,goreng sket, tambah2 pendapat sendirik n suasana sejuk dek hujan membuatkan tangan gua krem xleh stop menulis..sampai thap.....

Puan, mintak pen tambah satu!!!..jerit kuat2 bg clasmate saiko..hahaha

ada lagi 5 paper..maka, lagi 5 pen kena beli..susah tol jd setuden cemerlang nih..



Tuesday, April 26, 2011

pilosopi minggu exam...

berikut ialah pilosopi berguna semasa setadi yang gua sendiri tak berapa biasa amalkan..

1. setadi yang berkualiti hadir dari tido yang mencukupi..

2. setadi yang mencukupi datang dari makan yang berkualiti..

3. tido yang mencukupi akan hadir dari makan yang berzat dan murah..

4. makan selepas tido juga sesuatu yang amat berharga..

5. jangan saiko dgn membe yang setadi lebih..belom tentu dia setadi..mungkin dia berangan..

sekian..ape pun tak boleh..

Kenal tak dia sape?





persoalan sekarang,u ol kenal tak ngan awek nih?

familiar tak?

tak?biar betik...

cuba ingat,kat pasar malam aritu gua ada jalan2 ngan dia layan apam balik keras tuh...

da lupa?

ala,kedai jual air tebu buh ais lebih tuh..

sekarang dia pegang ranking pemain tenis wanita no. 1

pe yang hot nye?sebab dia adalah.....jeng..jeng..jeng..


Fan Liverpool..

kehkehkeh..

Nama dia Wozniacki..

Sunday, April 24, 2011

cerite horor

jarang sekali untuk gua setori sal horor2 ni..tp gua share gak la..

one day, gua g climb kat seksen 13....gua gerak pun da lewat..kul 12 mlm dr puncak..lonely..puas da gua ajak my pren..xde yg sudi..sentap mak..

sampai then climb sket then masak megi makan ramai2 dalam kuali..terbaek..pastu g lepak kat mamak tgk bola..mata da berat..soknye ada kelas...hati nak tido,tp nak balik takut...tp sebab malas lak nak lepak s.alam,gua gagahkan jua drive kul 4 pg area puncak perdana-puncak alam tuh...lantas proton saga din gua lenjan..

gau ingat pesan org2 tua..jangan berani sgt,jgn takut sgt..so, gua pasang lagu kat hp gua..gua hurming kan lagu tersebut..bila nak dekat area mata air tu,gua cari lagu2 keinsafan dan kalo bleh gua nak sgt pasang Surah2..tp xde..baru gua sedar..

gua cari sampai la gua jumpa 1 lagu ni..terus gua play..volume gua kasi sampai santak..masa lalu kat mata air tu,gua nyanyi kuat2..mata gua mmg da xpandang side mirror,cermin tgh,seat blakang mahupun seat sebelah driver..langsung!!!mata pandang depan...

For the rest of my life.......i'll be with you...maher zain.....

hah!!!lagu tu lah yg gua jerit...tu je lagu yg gua ada menyentuh keagamaan...rasa insaf sgt time tu...

horor kan?gua rasa cm bangang pun ada...heh!!!

balik kampung

helo eberibadi..

selasa lepas gua mrempit balik kampung..ngan e pangkah 5 bapak gua...sangat laju moto tu..tahap bleh naik tensen gua nih..masa kat Karak tu bleh la gua leading bas ekspres n treler2 yang berat nak daki bukit..sampai je hiway pantai timur,dgn eksyen sekali mereka memintas moto gua..tensen tak?tak?gua tak nak tahu..

da nak dekat samapi umah baru hojan..lebat lak tu..gua da malas nak cari basten wat beteduh..gua rempit gak selaju mungkin..lagu2 hit meniti kat bibir munggil gua nih..maher zain pasti..heh!

sampai2 je bapak gua takde kat umah..setelkan hal dia...mak gua menyambut..gua salam cium pipi..rindu sungguh gua pada mak bapak gua...lepak2 gosip hal kmpg sambil mata mencari bantal BEN 10 gua..nak lelap..td atas mto dapat lelap kejap2 je..

malamnye gua layan berita ngan mak gua..ada pulak anak OCS datang ngaji...gua tak larat nak ajar..gua ajak budak kecik tu main gusti...gua xmengalah..gua tak bg langsung dia peluang tumbuk gua..gasak kau lah budak..

pastu gua lepak tgk tibi lg...tiba2 mak gua bg soklan cepu mas..ala2 sape cepat dia dapat...

" da ada member belom?"...member tu merujuk kepada awek/gadis pilihan...

dgn tenang gua jawab..."tak lagi..malas nak mencari".....macho tak?

"ish,jangan gitu..cari2 la..jgn la ingat sangat yang lama tu.."nada sedih mak gua..

"hehe" sengih gua tak tau nak jawab pe..

mlm sok nye gua main fitsal even kaki ni stil bengkak dek teseliuh aritu..maka betambah la lebamnye..
sekian saje cerita gua di kmpg...

pesan mak gua yang diulang bnyk kali...

"De, subuh tu bangun!!!!"

Monday, April 11, 2011

hari-hari yang dilalui artis...

sebagai artis lama dalam industri, gua xlekang dgn pelbagai masalah dan problem..2 mggu terakhir sebelum setadi wik ni buat gua sgt2 weak..lemah bagai...gua tetap kekelas mengisi borang kehadiran,walopun ada lubang2 sekali dua awal2 sem dulu...nomel la tuh..clash ngan shooting dan pelbagai lagi...hahaha

mggu nih,tggl 1 test,1 present n redo proposal hebat gua tuh...gua nak tachap bg mantap, aritu pesent gua dah wat muka sweet perabis ntuk puaskan hati lect gua yang bleh tahan songehnye..susah gak dapat lect tahap prof ni..dia punya expektasyen tggi nak mampos..so, sebagai bes studen alaf ni, gua sahut..malah gua sambut cabaran tu..lengai macam gampang rasanye..

abis sume ni,gua da kena belek2 buku2  yg da berahabuk tepi loker gua tuh..cari semula note2 lama n test2 yg lama..wat rujukan..ada gak plan nak g Penang jap..rilis tensen..buh pasemboq sket, layan sunset tepi rnr bagan ajam...

harap gua bleh setadi ngan suksesnye..pada umur sebegini, dia punya malas teghok..teghok...kalo u olls peminat gua yang perihatin lebih,tolong2 la ingatkan gua..tolong pesan sama gua..lagi elok kalo nmpk gua malas sgt, sepak je gua..pastu cakap "woi!!rajin sket setadi"...sebab kalo u olls sepak then blah,silap2 gua sepak balik...kehkeh...

Pelakon yang patot menang...

Gua tak ade bakat terpendam..tapi gua ada bakat, yang gua pendam..lain okay..langsung tak sama..

video



video
                                                         normal la tuh terlupa props...

video

Friday, April 1, 2011

Barang lama jangan dikenang

air dalam baldi paling busuk....


video


Bila dah kena cmni,satu je permintaan gua masa tu..cabut tali pinggang Patagonia gua..mahal weh..RARE plak tu..

Tuesday, March 29, 2011

ektibiti 2,3 mggu nih....gua xde idea nak bercerita mengarut wat masa ni..keje belambak..

1. jadi washer pinggang kawin kazen gua..
rajin kan gua..gua iklas..
2.jadi dispatcher masa Kresma abseiling...
dgr gua cakap, tali n selamat..jgn lepas..
3.jadi climber esok harinye..
syok wei..

4. jadi budak semart...
ni bukan awek gua..clasmate gua okay..

5. studen cemerlang..
an..an..an?

Wednesday, March 23, 2011

Sempena sweet 19 gua

sedor xsedor,gua da mencapai angka 19 tahun mggu lepas..kejap sungguh masa belalu..even muka still nmpk muda,ia sudah bekedut2 kat dalam hati ni..masih ada yg tekejut bila tahu umur gua sudah 25 tahun..sebab,gua yang mesra alam ni xnmpk begaya ngan umur tuh.,,ia fakta..tolonglah terima..malah ada yang sanggup hantok kepala kat bucu meja bila tahu gua dah berumur 25..hahaha...

tak bnyk yg menarik ngan sambutan ni..cm biasa ucapan dari family,rakan2 segenap bidang dan gadis2..hahaha...jenis gua,mmg xde la nak sambut2 besday ngan parti2 liar mahupun sabun..wat makan2 ngan family je sebab bajet xbrape ada..bulan mac beb,resit bank ada la..sgt banyak gua simpan wat tunjuk kat anak cucu nanti..

ada la gua dapt sumting dr kawan2 n adik bradik gua..
ni pe yg gua dapat..mekaseh banyak2 pada semua..gua xmintak pun..tp orang da bg,gua amik ngan muka sepenuh bangga seikhlas hati..mesti ada perbualan macam ini..

"nah,hadiah besday ntuk ko"..pemberi..


jawapan gua yang sedia hot "eh,susah2 je.." sambil tangan amik barang...mata blushing giler..


dapat 4 barang..mekasih u olls..

daripada sibling gua..You'll never walk alone lah..

dari selena gomez..hihi..
simpan..xnak makan..sayang..hohoho..


daripada cik Aidah..sori,bawak main outdoor..selesa..



ni lak dari yb sabrina...pun xnk makan sebab sayang..xmkn nak simpan plastik..




3 kali kena dajal..1st ngan dak umah kesayangan...air sampah,lauk basi,air habuk n puntung rokok..ada video..tapi besar sangat saiznye..kalo upload mau 2 mggu amik masa..

2nd ngan dak kelas,sapu bedak dalam kelas..wangi,,xpe..

3rd tepung depan umah pas balik dr bundle..

terima kaseh kawan2..gua xkisah..hehehe

last but not list,gua mintak maap salah silap pada u olls yg mengenali gua dah lama maupun baru..kalo gua wat salah,tegur je..gua akan adapt and absorb teguran u olls..sayang lah u olls sume..